Kezdőoldal Földfúvás

Földfúvás

Gyorsan változó világunkban az élet valamennyi területén tetten érhető az az igény, hogy a lehető leghatékonyabb és leggyorsabb megoldásokat alkalmazzuk. Nincs ez másként a zöldépítészet különböző területein sem.  A hatékonyság növelésének, a munka határidőre történő elvégzésének és a költségek optimalizálásának egyik módja a kertépítési anyagok fúvókás kocsival történő telepítése.  Amíg a terméket a gép befújja, szakembereink más területeket készíthetnek elő, vagy a már meglévő ültető közegbe elvégezhetik a növénytelepítés, gyeptelepítés munkafolyamatait. 

A földfúvás ára komplex képben vizsgálandó. Mivel a technológia alkalmazásával kevesebb élőmunkaigény szükséges egy parképítés során, másrészt pedig a földfúvó gép önmagában gyorsabban juttatja el az ültető közeget a megfelelő helyre, mint más alkalmazható megoldás. De nem csak ez jelent idő és költségmegtakarítást, hanem a párhuzamos munkavégzés lehetősége, mely a másik előnye ennek az innovatív és részben automatizált technológiának. 

A földfúvó géppel történő telepítés ára több tényezőből tevődik össze és érdemes összehasonlítani más technológiák során felmerülő plusz kiadásokkal is:

 • a talaj mennyisége, szerkezete, minőség,
 • szállítás helyszíne,
 • tárolási terület,
 • a szükséges-e kiegészítő műveletek elvégzése,
 • a talaj mozgatásához szükséges gépek,
 • daru a talajnak a tetőre való felhordásához többszintes projektnél,
 • a zsákok/konténerek ártalmatlanítása 
 • a föld elszállítása után a lerakási terület megtisztításához szükséges munkaidő

Előnyök

A földfúvó szinte minden tereptíuson könnyen bevethető, még a jellemzően nehezen hozzáférhető területeken is. Ezek közé tartoznak a meredek lejtőkön elhelyezkedő terek, a keskeny vagy lépcsős, illetve a több emelet magas udvarok vagy a többszintes, magasépületes projektek. Az ültetőközeg telepítéshez használt földfúvóval értékes daruzási idő is megtakarítható. A földfúvó jobban és gyorsabban elvégzi a talaj mozgatását, mint a hagyományos technológia, így a folyamat rendkívül megbízható. Amellett, hogy gyorsabb, az egész folyamat hatékonyabb, ami minimalizálja a teljes költséget. A földfúvó megbízhatóan használható az év bármely szakában, bármilyen időjárási körülmények között, anélkül, hogy a környező puha vagy nedves terep károsodásától kellene tartani. A földfúvó további előnyei:

 • A talaj befúvásakor a talaj egy teherautóban van; nincsenek csúnya kupacok, amelyek rendetlenséget okoznak, így tisztább és rendezettebb a munkaterület is.
 • Azzal, hogy a tömlő segítségével a talaj pontosan oda kerül, ahová kell, szinte bárhová eljuttatható az ültetőközeg, ez pedig a hozzáférhetőség lehetőségeit bővíti. 
 • A berendezés biztonságos a környezetre nézve is. Nem károsítja a környező burkolatokat vagy növényeket.
 • A földfúvás környezetbarátabb megoldás, mint a hagyományos technológiák, mivel megelőzi a ledepózott földhalmokból a csapadék csatornákba mosódó üledéket. 
 • A talaj fújása egyenletesebb és professzionálisabb megjelenést eredményez, nincs szükség gereblyézésre.

A földfúvó olcsóbb és hatékonyabb, mint a hagyományos alternatívák. Ezenkívül az is előnye, hogy kisebb a stressz és kevesebb a környezeti terhelés. 

Megoldások

A földfúvó gép nagy kapacitású, rugalmas tömlővel szerelt, mely olyan esetekben nyújtanak költséghatékony megoldást ha gyorsan és hatékonyan kell szétteríteni az anyagokat nagy területeken. 

Ideális a nehezen hozzáférhető területeken (meredek padkák, tetőteraszok zárt udvarok és játszóterek), ahol nehéz munkagépek nem használhatók, vagy ahol korlátozott a hozzáférés a zárt területekre. A teherautó rugalmas tömlője átvezethető kerítéseken, valamint utakon és kapukon keresztül, hogy elérje a helyszínt.

A földfúvó teljesen új megközelítést képvisel az ültetőközeg kijuttatásában. Az anyag távvezérelt áramlása lehetővé teszi, hogy a kezelő szükség szerint csökkentse vagy növelje az anyagáramlást attól függően, hogy kényesebb, vagy a nyílt területről van szó.

Parkban elhelyezett és nehezen hozzáférhető terek és egyéb zárt játszóterek is gyorsan és hatékonyan elérhetők, így még a kisebb karbantartási projektek esetében is ár-érték arányban megtérül a földfúvó alkalmazása.

A zöldtető egyre népszerűbb napjainkban. A ültetőközeg telepítése tetőkre, magas épületekre sokkal gazdaságosabban és gyorsabban az ültetőközeg a földfúvóval, mint alternatív technológiák igénybevételével.

Érdekességek

A Grassmaster Kft. innovatív földfúvó technológiájával már több bonyolult és egyedi zöldtető telepítést végzett. A zöldtetők és tetőkertek a modern zöldépítészet népszerű elemei. A földfúvó a leghatékonyabb eszközt biztosítja a talaj eljuttatására speciális területekre és a háztetőkre. Ezzel az eljárással kiküszöbölhetők a munkaigényes módszerek és a felesleges berendezések.

A több emelet magas, vagy távolabbi helyekre történő anyagfúvás gyakran kihívást jelenthet a hagyományos technogiák számára. A földfúvó két-három fős személyzete gyorsan és hatékonyan telepíti a különböző talajkeverékeket pontosan, a specifikációnak megfelelően. Nincs daru, nincs talicska, nincs fel- és lehúzás a felvonókon.A zöldtetők (más néven ökotetők vagy tetőkertek) javítják az épületek energiateljesítményét, javítják a levegő minőségét és szépítik a városi környezetet. Zöld tető a legváltozatosabb helyekn telepíthető a földfúvó segítségével, kórházakra, egyetemi kampuszokra, helyi iskolákra és irodaházakra, sőt magánházakra is. Ha gyors és gazdaságos zöldtetőt szeretne, válassza a Grassmaster Kft. teljeskörű szolgáltatását.