Kezdőoldal Szegmensek Ipar

Ipar

Bármely iparágban tevékenykedő vállalat nagy valószínűséggel találkozik zöld felületeket érintő kihívásokkal, feladatokkal. Egy ipari park megfelelő kialakítása, zöld területeinek gondozása megfelelő szakértelem és technológia nélkül nem, vagy nem gazdaságosan kivitelezhető. Ahhoz, hogy az ipar, kereskedelem, vendéglátás szegmensek bármelyikében működő vállalat tulajdonosai, munkavállalói, vendégei megfelelő minőségű gyep, növény segítségével kialakított egészséges és nívós környezetben végezzék tevékenységüket már a park, vagy kert, tetőkert építése során fontos szakmai döntéseket kell meghozni. Ezen ismeret hiányában olyan problémák merülhetnek fel, akár a telepítés, akár a parkfenntartás során, amik javítása pótlólagos idő- és költésgráfordítást eredményezhet. A nem megfelelően elvégzett tereprendezés során véthető hibák között előfordulhat, hogy nem jó a talajszerkezet, a talajtápanyag összetétele vagy a felhsznált föld mennyisége és eldolgozása sem biztosítja a park, vagy kert hosszútávú fenntarthatóságát, illetve a gyep, adott növény telepítését, egészségét. Ezeket a későbbiekben csak speciális gyepápolási munkák, talajjavítás, növénytelepítés, gyepfelújítás segítségével lehet orvosolni. A tetőkert egy speciális zöldfelület alkalmazási lehetőség az ipar számos területén.

Amellett, hogy számos előnnyel rendelkezik az épület gazdaságos üzemeltetésétől kezdve, jobb hang- és hőszigetelésen át, az egészséges munka- és lakókörnyezet biztosításáig, hozzájárul, hogy a zöld területekre vonatkozó előírásoknak is megfeleljen egy-egy ilyen jellegű beruházás. Az ipari parkok esetében a gazdasági előnyök mellett, a természeti ökoszisztéma sérülésének minimalizálása, a szálló por megkötése is figyelembe veendő szempont, egy tetőkert, vagy zöld terület kialakítása során. A bevásárlóközpont jelentős betonfelületet is megkíván, hiszen az érkező emberek parkolási lehetőségét is biztosítani kell, ennek kompenzálását is szolgálhatja egy zöldtető, illetve a parkoló parkosítása. Szállodák és más vendéglátóipar szegmensében található létesítmények a bevásárlóközpontokhoz hasonló problémákkal küzdhetnek, már ami a parkolást illeti. Ugyanakkor a megfelelő vendégtér, az épületet körülvevő park, vagy a tetején akár rekreációs célokat is szolgáló tetőkert esztétikailag és a kínált szolgáltatások terén is addicionális előnyökkel jár.

Irodaház

Az egészséges munkakörnyezet bizonyítottan növeli a munkavégzés hatékonyságát. Azonban nem csak emiatt érdemes zöldíteni egy irodaházat, vagy rendben tartani a körülötte lévő parkot. A zöldtető révén komoly gazdaságossági előnyöket is élvezhetnek az intenzív, vagy extenzív tetőkert építése mellett döntő irodaház tulajdonosok is, valamint a későbbi bérlők is. A zöld tető jobban szigetel, hatékonyabb a csapadékvíz szélsőségeinek kezelésében, így az épület fenntartási költségeit alacsonyabban tartja. A klímaváltozás és a környezetvédelmi szempontok előtérbe kerülésével a zöld épületek, irodák vonzóbbak a bérlők számára világszerte, akik ráadásul hajlandóak többet is áldozni egy zöld jellemzőkkel bíró irodára. Egy intenzív zöldtető pedig újabb kihasználható területtel bővíti a rendelkezésre álló teret, vagy olyan egyedi funkcionalitásokkal bír általa az irodaház, ami megkülönbözteti a piacon, és javítja értékesíthetőségét.

Szállodaipar

Egy szállás akkor nyújthat tökéletes feltöltődést, ha annak zöld területei, a park, a tetőkert is tükrözi azt a nívót, és imzst, amit egy szálláshely magáról kialakítani kíván. Egy zöld tetőkerttel a környezeti és gazdasági előnyök mellett plusz területet is nyerhet magának a szálloda. Egy belső park, ahová a vendégek akár rekreációs céllal is ellátogathatnak. Az épület megjelenését nagymértékben javíthatja, de ronthatja is a kapcsolódó zöld terület gondozottsága, vagy éppen gondozatlansága. A Grassmaster szakértő csapata a zöldépítészet specialistájaként teljeskörű kiszolgálást biztosít partnereinek. A tetőkert, parképítés első lépéseitől kezdve a növény és gyeptelepítésen át egészen a parkfenntartás valamennyi munkafolyamatáig. Már egy nem kellő szakértelem mellett elvégzett fűnyírás is komoly károkat tud okozni a gyep és más, a park képét színesítő növény egészségében. De ugyanilyen fontos a komplexebb tavaszi ápolás kifogástalan elvégzése is. A problémák orvoslása is kellő tapasztalat és jól megválasztott kezelési mód mellett lehet csak sikeres. A kezeléseket, ahogy egészségünk esetében, úgy zöld területeink kapcsán is érdemes szakértő kezekre bízni. A Grassmaster évtizedeken átnyúló működése, szakembergárdája és korszerű, innovatív gépparkja garancia arra, hogy a szálláshely zöld felületei, mint a park, a tetőkert sokáig szolgálják a vendégeket és a létesítmény fenntartóit is, biztosítva mindazon előnyeket, mint amilyen az egészséges munkakörnyezet, a jobb hő- és hangszigetelés, vagy éppen a csapadékvízmennyiség szélsőségei elleni védelem.

Vendéglátóipar

Egy vendéglátó egység hasonló lehetőségekkel és kihívásokkal bír, mint egy szálloda vagy bevásárló központ. Vagy van olyan területe, melyet zöldíthet, vagy belső tereibe igyekszik becsepészni némi természetességet. Ez utóbbi esetben sokan megfeledkeznek az épület tetejének hasznosításáról. Pedig az ott kialakított intenzív tetőkert akár természetes környezetben kialakított tetőterasz szerepét is betöltheti. Ezzel pedig további vendégeknek ad teret javítja az üzemeltetés gazdaságosságát. De az épületet körülvevő területen, a parképítés révén is plusz előnyökhöz juthat egy vendéglátó egység. Az esztétikai hatás mellett, a tetőkert alkalmazásához hasonlóan itt is kialakítható kert terasz, vagy kiülő. De a már meglévő teraszt is szívesebben veszik igénybe, ha környéke rendezett, természetes a telepített gyep és növény csoportoknak köszönhetően. A park vagy tetőkert építés során vétett hibák van, hogy a parkfenntartás során bosszulják meg magukat, és kellemetlen meglepetéseket okoznak az üzemeltetőnek. A Grassmaster szakértő csapata és korszerű gépparkja megnyugtató választ ad ezen nehézségek legyőzésére. A folyamatos fejlődés eredményeként, az iparág legújabb innovációi is rendelkezésünkre állnak, amik növelik a hatékonyságot és gazdaságosságot legyen a feladat parképítés, tetőkert építés vagy parkfenntartás, tetőkert fenntartás.

Bevásárló­központ

Akár a település belső övezetében, akár a peremterülten kerül telepítésre, vagy helyezkedik el egy bevásárló központ az érkező vásárlók fogadása és kiszolgálása komoly környezetterhelést jelent, nem csak a bevásárlóközpont, hanem a környék számára is. E terhelés okozta károk mérséklését szolgálhatják a Grassmaster által is kínált szolgáltatások eredményeként kialakítható zöld területeket. A parkolók és közlekedőutak mentén kellően stressztűrő és kevés törődést igénylő gyep és növény mix kialakítása szükséges, de nem feltétlenül elégséges ehhez. Egy nagyobb épület tetején kivitelezett tetőkert azonban már érzékelhező hatást eredményezhet, és emellett az ingatlan üzemeltetésének költségeit is csökkentheti, jóbb hő- és zajszigetelési, csapadékvízelvezetési tulajdonságainak köszönhetően. Földfúvó technológiánk révén gyorsan és a legkülönbözőbb, akár nehezen hozzáférhető helyeken is gazdaságosan teszi kivitelezhetővé tetőkert, park, zöldterület létesítését. A parképítés szakszerű megvalósítása csupán az elős lépés ahhoz, hogy a zöld területek előnyeit hosszú ideig élvezhesse egy vállalkozás. A park, tetőkert gondozása folyamatos feladatot jelent. A teljeskörű parkfenntartás valemennyi olyan szolgáltatást tartalmazza, melyek egy zöld terület meglété esetén felmerülő problémákra megoldást jelentenek. Az sem elhanyagolható szempont, hogy az emberek, a vásárlók egyre környezettudatosabbak, így növekvő arányban köteleződnek el a zöld, vagy klímabarát áruk, szolgáltatások és szolgáltatók mellett.