Kezdőoldal Szolgáltatások Kertészeti szolgáltatás

Kertészeti szolgáltatás

Klímavédelemmel kapcsolatos előírások és elvárások, valamint a városi zöldterületek növelésének igénye egyre erőteljesebben jelenik meg napjainkban. A Grassmaster teljeskörű, szakértői szolgáltatást kínál legyen szó park, tetőkert vagy kert létesítésről. A tereprendezéstől kedzdve, a gyeptelepítésen, növénytelepítésen át, a parkgondozás és fenntartás teljes folyamatát lefedő szolgáltatáskínálat és korszerű géppark a garancia arra, hogy a egy lakópark, játszótér, szálloda tetőkertje, vagy egy sportlétesítmény sokáig betölti funkcióját, és gazdaságosan üzemeltethető. A kertészeti szolgáltatás megvalósíthatóságát nagymértékben befolyásolja, hogy milyen minőségben végezték el az előkészítő munkálatokat. A megfelelő talajszerkezet és tápanyagellátottság, a helyesen megválasztott töltőföld mennyiség, a gondosan kivitelezett bozótírtás, fakivágás és tuskómarás, valamint a szennyezett talaj kellő rostálása mind meghatározza, hogy a telepítendő gyep, illetve az ültetésre váró növények egészségesek és hosszú élettartamúak lesznek. Egy park, kert fenntartása azt a célt szolgálja, hogy a telepített növények és a gyep, valamint egyéb tereptárgyak révén minél tovább betölthesse szerepét. A növények számára a tápanyag rendelkezésre állása, és hozzáférhetősége mellett kiemelt az öntözés és a vízelvezetés. Árok, szikkasztó gödör segíti a csapadékvíz kezelését, míg az öntözőrendszer telepítés akár az összegyűjtött csapadékvíz, vagy más vízforrás felhasználásával akár az egyes növények eltérő vízigényét is képes kiszolgálni, gazdaságosan és környezetbarát módon. A kertészeti szolgáltatások teljeskörűségét a park-, kert-, tetőkert fenntartás időszaki munkálatainak ellátása biztosítja, mint amilyen az általános kerti nagytakarítás tavasszal és ősszel.

Öntözőrendszer telepítés

Ahhoz, hogy a park vagy tetőkert hosszú évekig egészséges zöld környezetet biztosítson, és betölthesse szerepét, szükséges a növények számára megfelelő vízmennyiség célba juttatása. Az egyre szélsőségesebb csapadékeloszlás és a változó klimatikus viszonyok mellett a költséghatékony üzemeltetés is a korszerű öntözőrendszerek használatát erősíti. Egy ilyen öntözőrendszer telepítése megfelelő szakértelmet kíván. A növények elhelyezkedése és egyedi igényei, a talaj lejtése, vízelvezető és megtartó képessége mind befolyásolják a rendszer kialakítását. A gyakorlati és gazdasági hasznosság mellett, a földbe rejtett öntözőrendszer esztéikai és rongálásmentesség oldaláról is szerencsésebb választás. A precíz öntözőrendszer nem csak az értékes vízkincset óvja, hanem zöld fűvel, egészséges fákkal és színes virágokkal teli park, kert megteremetésével növeli egy lakópark, park, sportlétesítmény, szálloda vagy akár játszótér vonzerejét, és hozzájárul az egészséges lakó- és munkakörnyezethez. Az automata locsolók a legjobb módja annak, hogy fenntartsák az ilyen dús beállítást, miközben minimálisra csökkentik a vízfelhasználást.

Általános kerti nagytakarítás

Elhanyagolt kert, park, tetőkert is megújítható szakértő csapatunk és korszerű gépparkunk bevetésével.  Megbízóink számára teljeskörű segítséget nyújtunk, hogy a „dzsungelből” vagy nem megfelelően karbantartott zöld terület ismét vonzó kert legyen, amely egészséges és gondozott. Egy szezon alatt jelentős mennyiségű zöldhulladék képződik egy parkban, ebbe beletartoznak az olyan organikus természetű anyagok, mint a parkban burjánzó gyomok, telepített növények vadhajtásai, egyéb invazív növénysarjak mellett fűnyesedék és avar. Az általános kerti takarítás során a park adott évszakban, vagy évszakokban keletkezett zöldhulladék elszállításán, komposztálásán túl, a növényeknél metszés, gallyazás szükség esetén fakivágás végrehajtásával távolítjuk el a felesleges, beteg vagy elhalt részeket. Megfelelő tapasztalattal rendelkezünk egy park, sportlétesítmény zöldfelületeinek kitisztításában.  A klasszikus kerti nagytakarítás az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza: 

 • Gyomirtás,
 • Ágak és elhalt fák eltávolítása,
 • Zöldhulladék elszállítás,
 • Növények metszése.

Növénytelepítés

A fák és cserjék kiválasztása és ültetése előtt a helyszín megfelelő ismerete és előkészítése nélkülözhetetlen. A növénytelepítés során alkalmazott technológia és elültethető növények meghatározása függ:

 • Terület lejtésétől
 • Fagyveszélyességtől,
 • Talajtípustól,
 • Kitettségtől,
 • Talajtömörségétől,
 • Fény mennyiségtől,
 • Vízelvezetési képességtől,
 • Hely és méret,
 • Talaj pH/tápanyag szintjétől
A tereprendezés, kertészeti földmunka lépései nem csak a terület adottságaihoz, hanem a kiválasztott növények igényeihez is kell, hogy igazodjon. A növények kiválasztásakor tisztában kell lenni a kialakítandó zöld tér funkciójával, követelményeivel. A Grassmaster szakértő csapata ezen elvárások mentén, a vegetációs és karbantartási igény, a végső méretet, a kártevőkkel (betegségekkel és rovarokkal) szembeni rezisztencia, és az esetleges invazivitás függvényében kiválasztott növények telepítésére tesz javaslatot és biztosítja hatékony telepítésüket korszerű gépparkjával.

Gyeptelepítés

A gyeptelepítés kapcsán két fő technológiát különböztetünk meg. Mindkettő esetében a megfelelő talaj előkészítés meghatározó. A szennyeződésektől mentes, a tereprendezés során egyenletes felületű talaj, és megfelelő szerkezetű magágy szükséges, ami szakértő személyezet mellett a megfelelő technológiát biztosító gépparkkal alakítható ki. A fűmagvetés komplex munkagépek alkalmazásával gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan valósítható meg. A gyeptelepítés sikerét az adottságokhoz és a célokhoz maximálisan illeszkedő vetőmag kiválasztása valamint a bedolgozás folyamata is befolyásolja. Amennyiben gyepszőnyeg fektetésével kerül kialakításra a füves terület, úgy nem csak a növény igényeihez igazodó talajszerkezet és tápanyagellátottság igényel szakmai figyelmet, hanem a nevelésénél használt talaj kémiai összetételének ismerete is. A gyeptelepítés hatékonyságát rontja, ha a termőréteg ettől eltérő tulajdonságokat mutat. Gyepszőnyeg telepítés kritikus momentuma az illesztés, melyet a lehető legpontosabban és leggyorsabban kell elvégezni, mivel a gyepszőnyeg minősége gyorsan romlik, amíg a végső helyére nem kerül. A precizitás mellett fontos a megfelelő technológia megválasztása mivel más területteljesítményt igényel egy park, vagy egy sportlétesítmény.  A gyeptelepítés a zöldterület hengerezésével, öntözésével válik teljessé.